Duursportpassie

Enthousiasmerende, motiverende blog over duursporten

Barefoot running; nu for real…

3 reacties

Barefoot Teun

Na al een paar keer op de baan mijn schoenen te hebben uitgedaan, trok ik vanavond de stoute schoenen aan. Vlak voordat loopmaatje Cees en ik zouden vertrekken, besloot ik op blote voeten te gaan lopen. Het echte barefoot running, op straat.

Mijn verwachting dat loopmaatje Cees zijn schoenen ook uit zou trekken kwam niet uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Even de Nike+ linken en toen waren we weg.

Omdat Cees net een meniscusoperatie achter de rug heeft en dit mijn eerste keer blootsvoets was, besloten we een klein rondje te gaan. Een km of vier. Testen. De eerste km heb ik veel naar mijn voeten lopen kijken, maar toen sprak trainer Rob me toe; “hoofd naar achteren en vooruit kijken!” Eigenlijk ging het best lekker. Minder gevoelig dan ik had verwacht. Ach ja, af en toe een takje op een onverlicht stuk en een beetje split onder een brug, maar voor de rest liep het gewoon lekker op gladde fietspaden en stoeptegels. De laatste km heb ik nog even aangezet en ook dat ging prima. Ik heb zoals trainer Rob zegt ‘ in de techniek gelopen’ en de voet voelde slechts wat stijvig aan. Ook de knie van loopmaatje Cees doorstond de test (vooralsnog).

Kortom, een positieve ervaring die naar meer smaakt. Trainer Rob zet ons straks  aan de methode Verheul en Lok. Ik heb het boek in huis, ga het lezen en zal er binnenkort  over bloggen.

Auteur: Teun Klos

Ik loop, fiets, zwem, zit op de mountainbike en geniet hier met volle teugen van. Zo ook als ik anderen zie sporten. Dat is waarop ik ook graag mijn ervaringen deel. Om te enthousiasmeren, te motiveren, want iedereen zou van duursporten moeten kunnen genieten.

3 thoughts on “Barefoot running; nu for real…

  1. Leuk Teun, ik wil ook graag. Ik ga het gewoon maar eens proberen.

  2. Eindelijk dan toch :). Tip voor een erg boeiend boek over rennen, inclusief zeer veel wetenschappelijke details (mooi vervolg dus op Born to Run) is “Tread Lightly”, ook als kindle boek verkrijgbaar (dus ook leesbaar op ipad via gratis kindle app):
    http://www.amazon.com/Tread-Lightly-ebook/dp/B00885RHR8/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1382920975
    Barefoot Rob is erg goed, echt de guru op dit gebied.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s