Duursportpassie

Enthousiasmerende, motiverende blog over duursporten

Van straten krijg je geen loopbenen

Een reactie plaatsen

Mijn tuin is weg. Niets is er van overgebleven. Onlangs heb ik me er met schop, zaag, bijl en later zelfs mini graver, flink in uitgeleefd. Dat kostte me flink wat tijd, maar ook fysieke inspanning. Daar heb ik er tijdens de training nooit iets van gevoeld of zo. Totdat ik ging straten…

Van maandag 27 juni werd tevoren al gezegd dat het een van de warmste dagen van het jaar zou worden. Ach, in de auto en op de zaak is airco. Ik merk er weinig van. De hele middag heb ik flink water gedronken. Ja, ik was content met mezelf. ’s Avonds zou ik gaan lopen. En ik liet me niet verrassen!

Toch verbaasde ik me nog over de hitte toen ik een paar uur later de voordeur uitstapte om te gaan trainen. Loopmaatje Cees had thuis gezien dat het nog steeds 32 graden was. Ai, dat viel tegen, wat een hitte. We kwamen overeen dat we een rustige 10 zouden gaan lopen. Niet overdrijven nu. Even rekening houden met de omstandigheden.

Maar in de eerste kilometer werd al snel duidelijk dat niet de hitte, maar het straten van een dag eerder onze grootste tegenstander van de avond ging worden. Gelukkig had loopmaatje Cees me geholpen en was er niemand in het voordeel. Man, wat een zware, dikke benen. We waren niet vooruit te branden. Zo zie je maar. Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar van straten krijg je geen loopbenen.

Auteur: Teun Klos

Ik loop, fiets, zwem, zit op de mountainbike en geniet hier met volle teugen van. Zo ook als ik anderen zie sporten. Dat is waarop ik ook graag mijn ervaringen deel. Om te enthousiasmeren, te motiveren, want iedereen zou van duursporten moeten kunnen genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s